Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ!



Μερικές συμβουλές! 
Στηρίζουμε τα Ελληνικά  προϊόντα αλλά και οι παραγωγοί πρέπει να σέβονται τους καταναλωτές. Κάποιοι το κάνουν και σέβονται τους ανθρώπους που τους προτιμούν υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις που προκειμένου να πουλήσουν απαξιούν το χέρι εκείνο που τους δίνει τον οβολό του που με κόπο έχει βγάλει. Οι μεμονωμένες περιπτώσεις αυτές δημιουργούν και δυσαρέσκεια σε πολλούς καταναλωτές που σταματούν να αγοράζουν απο την Λαική αγορά, βάζοντας στο ίδιο καζάνι όλους τους παραγωγούς-πωλητές των προϊόντων τους. Οταν διαπιστωθεί αυτό οι ενέργειες που πρέπει να κάνουμε είναι, όχι η εγκατάλειψη της Λαικής αγοράς αλλά η επισήμανση στον Κακό επαγγελματία και η στροφή στο διπλανό και σωστό παραγωγό. Ίσως την επόμενη φορά θα έχει ήδη αλλάξει.
Κάντε έρευνα αγοράς πριν επισκεφτείτε την Λαική αγορά το σίγουρο είναι ότι ακόμα και αν ακουσετε ότι η Λαική αγορά είναι πιο άκριβη μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι αλήθεια αλλά και πάλι θα το ακούσετε απο ανθρώπους που δεν έχουν επισκεφτεί την αγορά ποτέ απλά το άκουσαν κάπου. Η διαφήμιση στόμα με στόμα πολλές φορές δημιουργεί ανυπόστατες εντυπώσεις. 
Οι τιμές απο πάγκο σε πάγκο διαφέρουν ελάχιστα όπως και απο περιοχή σε περιοχή, προτιμήστε τους παραγωγούς που προσφέρουν πρώτον ποιότικα προϊόντα. Προτιμήστε λαχανικά ή φρούτα που είναι χύμα και όχι συσκευασμένα, στο κάτω μέρος της συσκευασίας μπορεί να υπάρξουν όχι και τόσο καλά προϊόντα. Οπότε ακόμα και αν αγοράσετε πιο φθηνά στην ουσία τα έχετε αγοράσει πιο ακριβά αφού η ποσότητα στο πιάτο σας είναι μικρότερη. 
Τα προϊοντα της Λαικής δέν έχουν καμία σχέση με τα προϊόντα των τυποποιήμενων εισαγόμενων φρούτων και λαχανικών, η καλαίσθητη εικόνα και η τελείότητα στο σχήμα ενός φρούτου ή λαχανικού πρέπει να μας προβληματίζει.
Όταν επισκεφτείτε την Λαική αγορά της γειτονιάς σας επιλέξτε εσείς τα φρούτα ή λαχανικά που θέλετε να αγοράσετε και όχι ο Πωλητής, ακόμα και αν δεν το επιθυμεί αυτό εσείς απαιτήστε το, εκτός βέβαια αν έχετε ξαναγοράσει οπότε ξέρετε ότι ο συγκεκριμένος παραγωγός έχει άριστης ποιότητας προϊόντα. 
Αγοράστε μόνο τις ποσότητες εκείνες που χρειάζεστε πραγματικά έτσι κάνετε και οικονομία τόσο χρήματος αλλά και ανακύκλωσης των προϊόντων που μπορεί να σαπίσουν στο ψυγείο σας. Έχει παρατηρηθεί ότι οι Έλληνες αγοράζουν πολύ περισσότερο απο οτι χρειάζονται και  στο τέλος καταλήγουν μεγάλες ποσότητες στο κάδο των απορριμμάτων. 
Επισκεφτείτε την Λαική στο ενδιάμεσο της μέρας και όχι στην αρχή ή στην λήξη της, Στο ενδιάμεσο υπάρχει ποικιλία προϊόντων και δυνατότητα επιλογής.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ -
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. 




  
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου